Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bgВсички в страната вече седми ден се

...
Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bgВсички в страната вече седми ден се
Коментари Харесай

7-те дни слава на Мустафа Емин или какво остана на заден план

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg

Всички в страната към този момент седми ден се занимаваме със самозабравил се консултант на министъра на защитата, който консултант се заинати, оплете се в неистини, получи естрада да му чуят всички обърканата тирада и най-после, откакто сигурно общително е бил помолен, че по този начин е най-добре за ПАРТИЯТА, благоволи да подаде оставка. Подаде я, само че отново съобщи, че не били правилни думите на лекарите и сестрите. Тоест те лъжели, а той щял да съди болница „ Пирогов ” Подаде я, само че не тъй като не бил прав, разбирате ли, а с цел да се приключи офанзивата против министър Тагарев и държавното управление.

То не бяха хибридни офанзиви, персонална интервенция на Путин, дейни мероприятия, групи за поддръжка, изявления на знайни и незнайни апологети и поддръжници на Демократична България и персонално на господин съветника с подозрителни пълномощия, с цел да заема подобен сериозен пост. То не бяха ненадейно появили се очевидци, известни лица, заставащи с имената си, че той бил мнооого добър и благ, а всичко това била клевета. Не бяха обвинявания против цялата болница „ Пирогов ”, че са русофили, комунисти, отпадъци, лъжци, даже, убийци, изпълняващи поръчки на този или оня, не бяха клюки против личния състав на здравното заведение.

Войната по пътищата

А през това време някак апропо мина новината от черните летописи, че следващото дете е убито на пешеходна пътека от следващия пийнал водач. Между другото се появи и информацията, че Демократична България дали обещание завършек на войната по пътищата в София след локалния избор, като за задачата си лепнаха банер с цветовете и логото на партията им, от пешеходната пътека, където детето бе пометено, твърдейки ни, че ще предложат 20 ограничения, с които се ангажират да спрат войната по пътищата, обаче... има и изискване - след изборите, и то, в случай че вземат участие в ръководството. Върл цинизъм!

Всъщност те и сега са във властта, не разбираме за какво би трябвало да ги изберем още веднъж някъде, с цел да стартират да работят. Още по-нелепото е, че визират единствено София – заели се да прекратят войната по пътищата в столицата. Интересно, те имат ли визия какъв брой в пъти по-трагично е в най-малките обитаеми места, където 90% от водачите карат без книжки, дрогирани или пияни, само че т.к. са някакви локални дерибеи, безусловно никой не може да направи нищичко, даже и публичност не получават такива случаи.

Да се провежда акция „ Не карай пил ”, което е една от ограниченията, не е неприятно, само че неведнъж към този момент имаше такива, а се оказа, че някои от лицата постоянно си карат пили, провокират и произшествия, някои дори и убиват – Максим Стависки и впрочем. Една по една няма да бистрим сега препоръчаните хрумвания – някои са положителни, други – чист популизъм, а съвсем всички и сега могат да бъдат направени без да се чакат локалните избори.

Касае се за чист PR от най-долнопробна степен.

Средствата от еврофондовете

Още по-незабележимо за множеството медии остана информацията, че компании, свързани с ръководещите, са измежду спечелилите милиони от Плана за възобновяване. Става въпрос за 12 компании, които ще получат над 34 млн. лева за основаване и развиване на новаторски услуги и артикули, а средствата са по четвъртата мярка от Плана за възобновяване и устойчивост/ПВУ/ по линия на Министерството на нововъведенията и растежа. Проверка на една от медиите откри, че най-малко три от печелившите сдружения са свързани с Политическа партия. Излезе информация и че бизнесдамата Саша Безуханова, за която се приказва, че е била една от аргументите Кирил Петков изобщо да влезе в политиката, е била както в комисията, по този начин и измежду получателите на крупните суми в една от фирмите, в които е вложител... Самата тя побърза да разгласи всичко за координирана медийна акция, като съгласно нея всичко е законно. Вероятно е по този начин, въпросът е до каква степен е морално, само че тези въпроси от дълго време се смятат за ненужни...

Подобни въпроси, касаещи разпределението на милиони в този или оня бранш, има от ден на ден, тъй като и от ден на ден излиза наяве, че част от ръководеща коалиция се пробва да намести на най-сладките позиции и да обезпечи най-тлъстите пачки на свои хора.

Бедствено състояние

Обилните превалявания от последните ден, два провокираха огромни наводнения по морето, като под вода са Ахтопол и Царево и други обитаеми места. Наводнени са пътища, задействани са и сирените за евакуация, язовири преливат, а хора се намират по покривите на здания без опция към този миг да бъдат избавени. Има и отнесени хора от морето.

Тепърва ще се основава организация и за следващ път постфактум ще се мисли, аджеба, за какво стигнахме дотук... за следващ път. За следващ, тъй като тъкмо преди година играхме същия филм – в Карловско, като събраните все още средства не са задоволителни да обезщетят потърпевшите локални. Една година... А това, което сега се случва в засегнатите региони, е в пъти по-мащабно.

Разбира се, една част от политиците ни са заети да си вършат черен PR, другите са ангажирани с браненето на частта на никому незнаен консултант, трети търсят и намират дългата ръка на този или оня, който е отговорен за всичко протичащо се в страната ни. А хората, и то изобщо не на смешка, бедстват.

Сега стартира и обичайното хвърляне на лайна по политическия конкурент – кметът бил отговорен (например), еди коя си партия също, този или оня. Всъщност всички сме, по един или различен метод, само че като за начало е добре да започваме непрекъснато да обръщаме внимание авансово на местата, които са по-застрашените при сходни бедствия, а не след дъжд качулка.

Беззаконието измежду етноса

Поредният всеобщ пердах в ромски квартал, този път на Ботевград, също мина апропо.  Конфликтът е зародил поради юноша без брошура, управлявал автомобил с висока скорост, имало ранени, имало и настанени в болница, а 10 души са арестувани в ареста, като служителите на реда е трябвало да стрелят във въздуха, с цел да озаптят млатещите се колове и брадви роми. Това е следващият, хиляден случай, в който безусловно никой действително не може да усмири за непрекъснато жителите на гетата, които се усилват с бързи темпове, а сходни произшествия, постоянно и с убити, стремглаво порастват. Не е надалеч моментът, в който всички безсилно ще се молим да не пристигна и до нашата улица, криейки се по домовете си. Илюзорна сигурност...

ЛГБТИ

Още по неусетно мина и новината, че Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ), по тъжба на две българки, сключили брак във Англия, отсъдил, че България е длъжна да сътвори правна рамка и отбрана на двойките от един и същи пол. Как ще го направи е въпрос на преценка на страната и не означавало, че би трябвало да позволи брака сред хора от един и същи пол. Последната фраза добре, по този начин или другояче сега това не е допустимо, тъй като ще е противконституционно, обаче е реалност, че натискът против страната ни, по линия на ЛГБТИ и ИК, не просто се усилва, а лавинообразно пораства.

Съдът в Страсбург приел, че България не е изпълнила задължението си да обезпечи правото  на ценене на персонален и фамилен живот, защото у нас еднополовите двойки нямат никакъв юридически статут, като акцентира и че има ясна и трайна наклонност за правно признание на еднополовите двойки измежду страните, включили се към конвенцията – 30 от тях дават опция за законно признание на еднополови двойки, 18 позволяват брак на лица от същия пол, 12 са въвели различни форми на признание на брака. А ние какво чакаме, очевидно е въпросът, който упорито ни задават.

Истината е, че това е парещ картоф, който никоя партия или политик не желае да пипне. Няма никакъв късмет, изключително с някои задължения, които сме поели доста от дълго време, да минем тихомълком, без да създадем най-малко в огромна степен изисканите от нас промени. Но от другата страна пък е Конституцията ни, която ясно е определила рамките, в които можем да се простираме. Омагьосан кръг.

Всяко знамение за 3 дни

е споделил народът. Вероятно това бяха 3 – те (в случая 7-те дни популярност на Мустафа Емин), който занимава цялата страна със себе си и недостойното си държание, вместо още на първия ден да се отдръпна. Но 7 дни за този, 7 дни за оня, 7 дни за следващата разграничителна нишка посред ни, до момента в който в действителност значимите проблеми и въпроси за хиляден път остават на назад във времето. Вероятно тъй като не звучат толкоз пикантно или не наподобяват предпочитани за властниците ни.


* * *

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР